Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium

Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium
3300 Eger, Rákóczi út 48.
Telefon: 36/536070
Email: siposm@nejanet.hu
Web: www.nejanet.hu
Igazgató: dr. Sipos Mihály
Fenntartó: Neumann Iskola Alapítvány

Amikor 1987 szeptemberében elindult itt a képzés, egy kis iskola volt, alig több mint háromszáz tanulóval, mintegy húsz tanárral, és mindenki úgy érezte, a világvégén, egy lakótelep közepén. Az elmúlt huszonöt év mindent megváltoztatott.
Az iskola naggyá nőtte ki magát: ezer tanulójával, száz tanárával a város egyik legnagyobb létszámú középfokú oktatási intézménye lett. De nem a mennyiségi fejlődés elsősorban a legfontosabb: az intézményben az állandóságot az állandó változás, a jobb keresése, az oktatás folytonos és folyamatos megújítása adja. Így váltunk kísérletező, állandó útkereső iskolaként stabil ponttá: az igényes oktatás, a minőségre való törekvés színhelyévé és színterévé, városunk elismert iskolájává. Megváltozott perifériális helyzetünk is. Nemcsak azért, mert mára az intézmény házai “behálózzák” a várost, öt helyen folyik immár a munka, hanem főleg azért, mert hírünk a centrumba vitt.  A Neumann a középiskolai oktatás központi helyévé vált a városban, számolni kell vele.

Huszonöt év az ember életében nagy idő, szinte egy emberöltő. Ma már olyanok járnak az iskolába, akik az alapításkor még meg sem születtek. Számukra az alapítás tényei “történelmi” események. Az alapítók számára, vagy azoknak, akik az első évektől kezdve itt voltak, életük egy részét, jelentős részét jelenti. Számukra ez, ami létrejött egy életmű lehet. Életműve az iskola vezetőjének, aki nyugtalan szellemével nem engedi megállni a fejlődést, életműve az itt dolgozóknak, akik mintegy testet adnak, tevékenységükkel, oktató-nevelő munkájukkal törekvéseinek. De életműve az itt tanuló, állandóan változó ifjúságnak is, akikben újra és újra megtestesül a szellem, az a neumannos szellem, amely bár nehezen megfogható, de mégis jól felismerhető mindenkiben, aki néhány évet eltöltött a lila falak között.

 

A képen a következők lehetnek: szöveg

Kollégiumok

Mátyás Ifjúsági és Diákszálló – A szállóról
Eger déli városrészének főútvonalán, zöldövezetben, a Mátyás király út 76. szám alatt található az egri Neumann János Középiskola és Kollégium legújabb telephelye, amely 181 fő befogadására alkalmas. A hálók 2,3,4,5 és,6 ágyasak. Az 53 szobához közös zuhanyzók tartoznak, így 178 fő számára van hely, továbbá rendelkezünk egy  három fős saját zuhanyzós szobával..

A hálókon kívül tanulótermek, teakonyhák,  éjjel-nappali portaszolgálat áll az ott lakók rendelkezésére. Hét végén és tanítási szünetekben szeretettel várjuk az Egerbe látogató vendégeket.

A szálló kitűnő lehetőségeket kínál osztálykirándulások, nyári táborok, továbbképzések lebonyolítására. Előzetes bejelentkezés után szívesen adunk szállást a könnyen megközelíthető kollégiumban az igénylőknek.

Megközelítése minden irányból ideális. Parkolási lehetőség biztosított. Nemcsak az autóval, különjáratú busszal érkező, hanem a vonattal, távolsági busszal érkező vendégek is könnyen eljutnak ide, mert az épület előtt helyi járatú buszmegálló található. Jó parkolási feltételekkel rendelkező kollégium.

Étkezés a közeli Kék Lagúna étteremben rendelhető.

Sulila Ifjúsági és Diákszálló – A szállóról

Az egri Neumann János Középiskola és Kollégium lánykollégiuma 2004. szeptember 1-je óta ad otthont 93 “neumannos” lánynak egy szépen felújított kétemeletes épületben a Servita úton. A 25 szoba többsége 3, 4 ágyas amelyekhez két szobánkét tartozik egy fürdőszoba, ezen kívül egy-egy 2,5,6,7 ágyas szoba is van.    A hálók mindegyike jól felszerelt, szépen karbantartott, pihenésre és tanulásra egyaránt alkalmasak.
A szálló nagy előnye, hogy a belvárosban van ezért pár percnyi sétával minden látnivaló könnyen elérhető.

A hálókon kívül két tanulóterem, teakonyhák, étterem, éjjel-nappali portaszolgálat áll az ott lakók rendelkezésére. Hét végén és tanítási szünetekben szeretettel várjuk az Egerbe látogató vendégeket.

A szálló kitűnő lehetőségeket kínál osztálykirándulások, nyári táborok, továbbképzések lebonyolítására. Nyársalási lehetőség is biztosított. Előzetes bejelentkezés után szívesen adunk szállást a nyugodt, csendes környezetben lévő, könnyen megközelíthető, belvárosi kollégiumban az igénylőknek.

Pozsonyi Ifjúsági és Diákszálló – A szállóról
Az egri Neumann János Középiskola és Kollégium fiúkollégiuma 2002. szeptember 1-je óta ad otthont 136 “neumannos” fiútanulónak egy szépen kialakított kétemeletes épületben a Pozsonyi út közepén. A hálók 2,3,4,5,6 és 7 fősek. A földszinti és az első emeleti hálókhoz közös zuhanyzók tartoznak, itt 104 fő számára van hely. A második emeleti hálók magasabb komfortfokozatúak, 2 db 3 fős, 2 db 4 fős és 3 db 5 fős szoba, melyekhez fürdőszoba is tartozik.

A hálókon kívül tanulótermek, teakonyha, saját-konyhás étterem, sportolási lehetőségek szolgálják az ott lakók kényelmét. A kollégiumban éjjel-nappali portaszolgálat van. Hét végén és tanítási szünetekben szeretettel várjuk az Egerbe látogató vendégeket.

A szálló kitűnő lehetőségeket kínál osztálykirándulások, nyári táborok, továbbképzések lebonyolítására. Nyársalási lehetőség is biztosított. Előzetes bejelentkezés után szívesen adunk szállást a nyugodt, csendes környezetben lévő, könnyen megközelíthető, jó parkolási feltételekkel rendelkező kollégiumban az igénylőknek.

 


Megosztom ezt a cikket