Pentelei Mentálhigiénés Iskola

Pentelei Mentálhigiénés Általános Iskola, Szakképző Iskola és Gimnázium
2400 Dunaújváros, Magyar út 49.
Telefon: 25/502940
Email: pentelei.szakkepzo@gmail.com
Web: www.penteleiszakkepzo.hu
Igazgató:  Könyves Ágnes
Fenntartó: Mű-Hely Líceum Alapítvány

 

Történetünk 1991-ben kezdődött, amikor egy varrónő, Schiff Ágnes szabás-varrás tanfolyamot indított a saját lakásán, pár fő részvételével. “Ági néni divatiskolája” nagy népszerűségnek örvendett az ott tanuló gyerekek és a szülők körében és ez a jó hír gyorsan terjedt. “Ági néni nagy mesélő” hangzik el Könyves Ágnes, igazgatótól a vele készített interjúban. Határozott bizonyítékok erre az a néhány történet, amit Ági néni kérésünkre megosztott velünk.

‘Szabás tanfolyam, nehéz anyag.  Reménytelenség a szemekben. Hogy segítsek?
Mit tegyek, hogy erőt adjak a folytatáshoz, hogy leküzdve a sikertelenség fekete árnyát,  megtaláljuk a napfényt, a jól végzett munka örömét.
Megkérem a tanítványaimat, hogy tegyünk el mindent.”
A történet folytatása letölthető IDE kattintva.

Először az MMK néhány termében folytatódott az oktatás, majd az igények életre hívták az Aranytű Szakiskolát 1994-ben a Pentele városrészben.

2003 szeptember 1-jétől az egyéni fenntartású iskola alapítványi fenntartásúvá vált. A NEBULÓ XXI. ALAPÍTVÁNY AZ ÖRÖMTELI TANULÁSÉRT munkáját az állam kiemelten közhasznú tevékenységgé nyilvánította.

2005-ben az iskola a régi Szórád iskola épületébe költözött és újabb és újabb szakmákat indítottunk el. Kőműves, hideg-meleg burkoló és a lovász képzés is felkerült a palettára. Mellette továbbra is ment a női ruhakészítő (női szabó) képzés. Ehhez csatlakozott a házvezetőnő képzés. Ez később panziós, falusi vendéglátó lett (ma már kistermelői élelmiszerelőállító, falusi vendéglátó néven oktatjuk).

2013 szeptemberétől már Pentelei Molnár János Szakképző Iskola néven vártuk a gyerekeket, mivel az alapítványunk a Pentele XXI. Oktatásért Művészetért Alapítvány lett. Ekkorra már több mint 100 diák tanult nálunk. Megjelentek az újabb képzések a vendéglátás területén (pincér, cukrász, vendéglátó eladó).

A ma működő és induló képzéseinket az Iskolatípusaink menüpontban találhatóak.

Intézményünk kicsi, családias iskola.
Valljuk, hogy tanulóink meglévő adottságait türelmes, toleráns, rugalmas szocializációs keretben, a sikerélmény biztosításával felszínre tudjuk hozni.

 


Megosztom ezt a cikket